Felosztani Budapestet

 2010.06.27. 13:20

Egy újabb hír kapcsán egyre inkább arra a következtetésre jutok, hogy visszafelé fejlődünk. Azt hittem ez egy újabb olcsó prolihumor, de úgy tűnik igaz: több dél-erdélyi város összevonásával egy hatalmas metropolisz övezetet alakítanának ki az erdélyi Déva környékén.

Miért másolják le a Budapest féle idejemúlt modellt, nem tudni. A Budapesthez hasonló hatalmas alakzatoknak nincs jövôjük. Hogy mi a megoldás? Ez lenne, időrendben:

  • Újra felosztani Budapestet Budára és Pestre.
  • Budát és Pestet felosztani kerületek szerint 40-50 ezres városokra.
  • A kerületeket felosztani 3-4 ezres kisvárosokra. Így talán elkerülhetők lennének többek közt olyan magasépületnek nevezett rondaságok is mint a rendőrpalota vagy az országház.

 

Címkék: budapest

Mi lesz Észak-Koreával

 2010.06.26. 11:25

Észak-Koreát alaposan kitömték a vb-n. Nem jött össze újra a 40 évvel ezelőtti bravúr. Nem mondhatjuk, hogy nem volt lelkesedés az országban. Hosszú idő után először közvetítettek élôben mérkőzést. Utólag azonban meg is bánhatták, hogy ez pont a Portugália - Észak-Korea (7-0) volt. Hogy ezt hogy sikerült az elvtársaknak eladni, mint a szocialista rendszer újabb győzelmét, nem tudni, de valószínûleg a pont nélkül maradt csapatot nem fogják kitörő örömmel fogani otthon. Reméljük azért nem küldik ehhez hasonló helyekre őket.

Címkék: vb észak korea

Joggal reméltük, hogy az utóbbi évtized egyik legerősebb magyar válogatottjának most az egyszer sikerül kijutni. Csoda folytán még a  csoportelsőt is legyőztük, a sorsdöntő meccseken viszont, mint mindig, most is egymás fenekébe dugtuk a fejünket.

Címkék: foci vb

Hiába van vége a választási kampánybohóckodásnak, a Fidesz még mindig ezzel van elfoglalva, Orbán Viktor szolgái pedig minden lehetőséget megragadnak, hogy az előző kormányt kritizálják (valljuk be, az sem volt jobb, de ez most mellékes).

Címkék: fidesz szíjjártó

Egy új ingatlanberuházásról szóló hír kapcsán újra fellángolt a vita néhányunk között, kell vagy nem kell Budapestnek toronyház. Abban sokan egyetértünk, hogy Budapestnek NEM kell ilyen építmény és én a jövőben sem szabad hagyni, hogy 5-10 emeletnél magasabb építmények szülessenek. Azt viszont nem tudom megérteni, hogy az olyan jelenleg létező szörnyeket, mint a rendőrpalota, a Semmelweis egyetem tornya, miért nem bontják már le normális magasságra.

Címkék: budapest